17 Ocak 2012 Salı

Kanaat Lokantası - Üsküdar


İstanbul'un en ünlü esnaf lokantasıdayım.
Rumeli' den İstanbul'a göç eden üç kardeş tarafından 1933 yılında kurulmuş Kanaat Lokantası.
Şuan da yine aynı aile tarafından işletiliyor.




Lokanta'da neredeyse 40 senedir çalışan aşçılar var. Burada işe başlayıp buradan emekli oluyorlar. 
Tabi garsonlarıda.
Anlayacağınız burada herkes işinin ehli...


Sayamayacağım kadar çok zeytinyağlıları, tencere yemekleri ve tatlıları var.
Sabahların vazgeçilmesi paça çorbası inşallah onuda denemeye gideceğim :))
Ünlü yemekleri arasında kuru fasulye, özbek pilavı, elbasan tava, hünkarbeğendi, enginar var.
Tatlı niyetine ise dondurması ünlü.



Kapıdan girer girmez tatlılar ve zeytin yağlılar sizi karşılıyor. 
Bence orada geçirebildiğiniz kadar uzun vakit geçirin çok keyifli :)
3-4 kez gittiğim bu lokantadan her seferinde mutlu ayrıldım.


Son gidişimde neler yediğimize gelelim. Her zamanki gibi üç kafadar aldık soluğu Üsküdar'da
Ben vapurdan iner inmez Kanaat'a gidelim dedim. 
İlk siparişimiz sofradan eksik etmeyeceğimiz Kuru Fasulye.
Gerçekten bu konuda çok başarılılar.


Kestaneli iç pilavımız da çok lezzetliydi.
Burcum özellikle iç pilavını çok beğendi içindeki kestanele bayıldı. :))


Ben saç tavaya bayıldım, et gayet yumuşak ve lezzetli.
Yanında ikram edilen patates püresininde kıvamı ve tadı çok iyiydi.


Değişiklik olsun diye ben Bıldırcın dolması aldım. 
Ne yalan söyliyim, sıralamak gerekirse en az beğendiğim Bıldırcın dolmasıydı. 
Hafif soğuktu, etinide biraz sert buldum. 
Burcum tavuklara çok alışkın olduğumuz için böyle düşündüğümü söyledi ama onuda
çok mutlu etmediğini belirtti.


Her gittiğimiz yerde taze, organik içecekler arayan biricik Biyoloji mezunu dostum :))
burada da kendine şeftali kompostusunu söyledi.
Bende onun gibi yapmadığım için pişman oldum.
Tadı çok güzeldi  içinde ki şeker oranıda gayet orantılıydı.


Ekmek kadayıfımızın üzerindeki kaymağın tadı biraz ağır, herkes beğenmeyebilir ama ben böylesini daha çok seviyorum. Ekmek kadayıfımız biraz fazla yumuşamıştı sanırım şerbeti fazla çekmiş.
Ama denemeye değer buluyorum.

Kanaat lokantasına yolunuz düşmese, tam tersi istikametede gitseniz, yönünüzü değiştirip 
mutlaka ziyarete gidin... 
Orada deneyecek çok lezzet var.

Kanaat lokantasına tekrar gitmek üzere kendime söz verip oradan ayrıldım. 
Hem orada deneyeceğimiz daha çok lezzet var :)) 
Hemde telafi etmem gereken bazı hatalar var...

 Kanaat Lokantası
 Adres: Selmanipak Caddesi No: 25 Üsküdar
Tel: 0216 341 54 44 - 0216 333 37 91



Fiyatlar
Çorbalar : 3,5 - 4,5 TL
Zeytin Yağlılar : 6 - 9 TL
Kuru fasulye : 6,5 TL
İç Pilav : 5,5 TL
Bıldırcın Dolması : 16 TL
Saç Tava : 14TL
Kompostu : 5TL
Ekmek Kadayıfı : 6 TL
Önemli : Kredi kartı geçmiyor.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Anadolu yakasının en lezzetlı ev yemeklerı yapan yerıdır sen nerden buldun burayı :)

Yusuf

Adsız dedi ki...

dondurması da çokgzeldir, şiddetle tavsiye :))

özlem dedi ki...

Yusuf abi,

Kaliteli, lezzetli yemek yapan yerler olunca illaki duyuluyo o zamanda ben dağları tepeleri aşıp giderim. :))

özlem dedi ki...

Merhaba,

İsminizi yazmamışsınız ama dondurma içinde mutlaka gideceğim aklımda.

Yorum Gönder